Bases del IV Ral·li Fotogràfic de Sant Joan de les Abadesses

Entre totes les cometes del món i tot i haver cancel·lat l’edició d’enguany del Ral·li Fotogràfic de Sant Joan de les Abadesses en el format que l’hem conegut sempre, hem decidit crear una modalitat alternativa per celebrar i recordar al poble i a la comarca, la nostra voluntat de convertir Sant Joan de les Abadesses en la capital de la fotografia associativa catalana, un dissabte a l’any.

Així doncs, aquí sota trobareu les bases de la versió 2020 de la nostra activitat més atractiva. 

Bases del IV Ral·li Fotogràfic de Sant Joan de les Abadesses (dissabte 6 i diumenge 7 de juny de 2020)

1. Participants i funcionament:
Totes aquelles persones que ho desitgin repartides en dues categories.

A. Menors de 14 anys.
B. Majors de 14 anys.

Les fotografies les realitzarà cada autor/a dins la seva Regió Sanitària i sota la normativa vigent al seu municipi durant el cap de setmana del 6 i 7 de juny de 2020.

A diferència d’edicions anteriors -i futures- no hi haurà limitació geogràfica al terme municipal de Sant Joan de les Abadesses. S’admetran fotografies de qualsevol municipi del planeta terra, en interiors o exteriors.

2. Modalitat, tramesa i visualització de les imatges:
· Únicament digital en format JPEG

· Es podrà presentar un sola fotografia per tema.

· Les fotografies es podran fer entre les 8:00 del matí del dissabte 6 (abans no, perquè no sabreu els temes 😆) i les 8:00 del matí del diumenge 7 de juny de 2020.

· S’hauran d’enviar per correu electrònic a gfabadesses@gmail.com juntament amb el nom, els dos cognoms, municipi de residència i la categoria en la qual participen (>14 anys o <14 anys). Preferiblement, un correu electrònic per participant (especialment en autors menors de 14 anys que enviïn les obres a través dels seus pares/mares/tutors).

· Els noms d’arxiu seran el títol del tema (que es coneixerà el dissabte 6 dre juny) i l’extensió .jpeg

· L’hora màxima d’admissió de les fotografies serà les 9:00 del matí del diumenge 7 de juny de 2020. Tot correu enviat després d’aquesta hora, quedarà desqualificat.

· Les fotografies no haurien de sobrepassar els 2 MB per agilitzar el funcionament del concurs, amb franquesa, no té sentit que pesin més… No les desqualificarem, però tampoc tindran cap avantatge, menys encara, en una edició on el veredicte es farà a través de videoconferència.

· Les fotografies han d’estar lliures de marques d’aigua o signatures.

· L’organització farà una revisió de les hores de captura a través de les dades EXIF de les fotografies. Si no concorden amb les hores correctes (entre les 8:00 AM del dissabte 6 i les 8:00 AM del diumenge 7 de juny de 2020), s’enviarà un correu a l’autor/a per resoldre el problema. Si es demostra que queden fora d’aquest horari, l’autor/a quedarà automàticament eliminat del concurs.

· Un cop fet això i amb la voluntat que tots els participants puguin veure “contra qui competeixen”, el dilluns 8 de juny es publicaran -sense signar- a la pàgina web gfabadesses.cat les fotografies presentades -o una mostra d’aquestes- al tema 1. El dimarts 9 les presentades -o una mostra d’aquestes- al tema 2, i el dimecres 10 les presentades -o una mostra d’aquestes- al tema 3. L’organització en reduirà la resolució i hi aplicarà el logotip del ral·li en forma de marca d’aigua per evitar la utilització de les imatges per part de terceres persones/entitats.

3. Temes:
Tres, que es donaran a conèixer el dissabte 6 de juny de 2020 a les 8:00 del matí a través de la web gfabadesses.cat

4. Dubtes durant el ral·li
Per fer seguiment de l’evolució del concurs s’obrirà una llista de distribució unidireccional a través de WhatsApp amb alta voluntària per a cada participant a través d’enllaç. Qui vulgui formar part d’aquesta llista de missatgeria, que enviï un correu a a gfabadesses@gmail.com. La llista romandrà oberta fins la fi del veredicte. Després serà eliminada.

Si durant el ral·li apareix algun dubte, es resoldrà únicament a través del correu electrònic gfabadesses@gmail.com

Si us plau, encara que tingueu el telèfon personal d’algun membre de la junta del Grup Fotogràfic Abadesses, comuniqueu-vos amb nosaltres via correu electrònic durant el ral·li. Fer-ho d’una altra manera crearia un greuge comparatiu envers els altres participants.

5. Premis:
Categoria menors de 14 anys:
Tema 1: Trofeu + lot de productes
Tema 2: Trofeu + lot de productes
Tema 3: Trofeu + lot de productes

Categoria majors de 14 anys:
Premi a la millor sèrie: Trofeu + lot de productes + el llibre “Tibet, minéral animal” de Vincent Munier (reeditat aquesta primavera) i la inscripció del seu nom a la ferradura de fusta que s’exhibeix en cada edició del Ral·li Fotogràfic de Sant Joan de les Abadesses.

Tema 1: Trofeu + lot de productes
Tema 2: Trofeu + lot de productes
Tema 3: Trofeu + lot de productes

· Cada autor/a optarà a un sol premi.

6. Jurat
El jurat estarà format per:
Pere Soler, Neus Roma i Alba Jovani.

7. Edició
El funcionament ideal d’aquest ral·li hagués estat el següent:

1. Veniu a Sant Joan i us diem els 3 temes.
2. Feu les fotografies.
3. Torneu al Camp Base, ens doneu la targeta i copiem les 3 imatges seleccionades al nostre ordinador.
4. Marxeu cap a casa i torneu al cap de 8 dies a recollir un premi.

Però a causa de la pandèmia no ho podrem fer així…

Us demanem però que intenteu cenyir-vos al màxim a les bases. Feu les fotografies, les descarregueu i no les editeu si us plau. Com a molt reduïu-ne la mida perquè pesin menys de 2 MB.

Sí, ja sabem que apujant una miqueta la saturació i enfosquint les cantonades la foto milloraria una barbaritat, però ja hi ha un munt de concursos al calendari on s’entén la fotografia com un procés creatiu complet (visió-captació-edició-publicació).

Al Ral·li Fotogràfic de Sant Joan de les Abadesses demanen que les fotografies presentades siguin fetes utilitzant només la càmera i el cor.

Dit això, és probable que alguns envieu fotografies editades/molt editades. Com vulgueu, però abans del veredicte es llegiran les bases de nou al jurat i se’ls recalcarà que no tinguin en compte l’edició de les imatges.

8. Guanyadors
Els guanyadors seran avisats oportunament mitjançant un correu electrònic.

9. Responsabilitat
L’organització no farà ús de les fotografies presentades en cap concepte, excepte l’exhibició de les mateixes sota l’estricta finalitat d’il·lustrar la notícia de la present o futures edicions del concurs. Cap dret de reproducció de les imatges serà transferit al Grup Fotogràfic Abadesses. Els autors assumeixen la responsabilitat de l’autoria i l’originalitat de les imatges presentades. Els autors també es fan responsables del contingut de les imatges presentades.

10. Veredicte
Es farà durant la segona setmana de juny a través de videconferència i amb les fotografies rebudes originalment. Els premiats s’anunciaran a través de la pàgina web del Grup Fotogràfic Abadesses.

11. Lliurament
Francament, no ho sabem encara… Suposem que cap a la tardor. Però no patiu, no ens quedarem els premis 😉

12. Altres
L’organització es reserva el dret a resoldre els casos no previstos en aquestes bases. La participació en aquest concurs pressuposa l’acceptació d’aquestes bases i de la resolució inapel·lable del jurat.

4 respostes a «Bases del IV Ral·li Fotogràfic de Sant Joan de les Abadesses»

  1. BON DIA PER QUIN CANAL OS FEM ARRIBAR LES FOTOS, QUAN….?
    Garcies
    Josep Maria Garcia

  2. Disculpeu ara he vis el correu i el termini , diumenge dia 7 a les 9h
    Gracies
    JpM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *