Història

Nascut el 21 de gener de 2017 a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès, Girona) el Grup Fotogràfic Abadesses és una entitat fotogràfica que acull a aficionats i professionals del món de la fotografia. Les seves activitats sovint estan lligades amb l’entorn de la comarca (sortides fotogràfiques a la neu, nocturnes a Ulldeter o orquídies a la primavera). Però també ha trobat un espai per explicar el món a través de la seva finestra, com demostren les diverses xerrades organitzades on s’ha parlat de viatges a Boston, la Patagònia o Papua Nova Guinea.

Fotografia de la presentació en societat amb Jep Flaqué (dreta) com a Padrí de l’entitat.

Al seu calendari cada mes hi ha marcada una activitat (sortida, concurs, xerrada, taller) però en destaquen sobretot dues; el Ral·li Fotogràfic de Sant Joan de les Abadesses (juny) i #SantjoaninsPelMón (desembre).

Cartell de la primera activitat realitzada.

Va ser una de les entitats fundadores de la Lliga Intercomarcal de Fotografia (anteriorment coneguda com a Lliga Interprovincial) que aglutina a entitats de diferents comarques catalanes. El seu primer lliurament de premis (desembre 2018) es va celebrar a Sant Joan de les Abadesses.