Nota de premsa del II lliurament de premis de Santjoanins Pel Món

Santjoanins Urbi et Orbi
Jordi Xandri guanya la segona edició de #SantjoaninsPelMón

Sant Joan de les Abadesses – Aquest dissabte 15 s’han lliurat al Palau de l’Abadia els premis de la segona edició del concurs fotogràfic #santjoaninspelmón que organitza cada any el Grup Fotogràfic Abadesses. Un concurs integrat plenament a Instagram, ja que només es pot participar publicant fotografies amb aquesta etiqueta. I com puntualitza el seu president, David Fajula “l’antitesi del ral·li fotogràfic que organitzem al juny. Fins i tot les dates de cada concurs són diametralment oposades”.

Remei Estrada, encarregada del veredicte d’enguany destaca que “la quantitat de fotografies compartides, unes 800 aproximadament. S’ha valorat l’espontaneïtat, la originalitat del moment i el que les fotos transmetien, més que la tècnica pròpiament. La intenció era fer accessible un premi a tots els públics”.

Primer premi per a un bivac al Mont Perdut
La fotografia guanyadora d’enguany és obra de Jordi Xandri (@jordi_x), un èpic bivac al cim del Mont Perdut, el macís calcari més alt d’Europa i situat a l’Aragó. Entre els altres destins premiats, si poden trobar fotografies de Noruega, el Marroc, Astúries o Costa Rica.

Fotografia de família dels premiats.

Les Fèroe, destí santjoaní
Una de les curiositats d’aquest concurs és que cada any ha resultat premiada una fotografia de les Illes Fèroe. Fajula feia broma dissabte al lliurament, animant als presents a visitar aquest arxipèlag atlàntic que pertany a Dinamarca “si voleu guanyar un premi el 2019, ja sabeu on heu d’anar de vacances”.

Dissabte que ve lliurament de premis de la LLIF
El proper dissabte (22) a 2/4 de 8 del vespre, Sant Joan de les Abadesses tornarà a centrar l’atenció fotogràfica. Aquest cop també de la comarca d’Osona, ja que acull el lliurament de premis de la primera edició de la Lliga Interprovincial de Fotografia, en la que han pres part dotzenes de fotògrafs de les 6 associacions participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *