Nota de premsa del II Ral·li Fotogràfic de Sant Joan de les Abadesses

Èxit de participació al II Ral·li Fotogràfic de Sant Joan de les Abadesses

Més de 80 participants van omplir el poble durant la segona edició d’aquesta activitat fotogràfica

Sant Joan de les Abadesses – El II Ral·li Fotogràfic de Sant Joan de les Abadesses va convocar a desenes de fotògrafs amateurs vinguts de llocs tan distants com Manresa, Banyoles o Gavà. Aquesta edició, puntuable per a la Lliga Interprovincial de Fotografia va comptar també amb un concurs d’Instagram on les imatges, necessàriament preses amb un telèfon mòbil, s’havien de compartir amb l’etiqueta #tuaBostonijoaSantJoan.

Un ral·li de concepte
Els tres temes d’aquest any eren “el més petit de tots/la més petita de totes”, “Vila Vella” i “Signes dels Temps”.

David Fajula, president de l’associació santjoanina destaca que aquest és “un ral·li de concepte, on valorem la idea i el treball amb la càmera per sobre d’altres aspectes tècnics. Per això vam escollir un temes tan oberts, uns temes que donessin molt joc. Si haguéssim dit; quadrats, rodones i triangles, el més provable és que haguéssim acabat amb un catàleg de les senyals de trànsit de Sant Joan”. Tot i això, Fajula exposa que sempre hi ha “Un tema lògic, que no previsible. Si dius Vila Vella, la gent ja saben que d’allà n’han de treure una imatge, així que també tenen per on començar. Alhora, col·locar a dotzenes de fotògrafs a l’Old Town de Sant Joan fa que el poble visualitzi l’activitat.  Cosa que per a nosaltres és també molt important”.

Premis molt repartits
El premi a la millor sèrie va recaure en Enric Santiáñez del Grup Fotogràfic Cabrerès. D’aquesta mateixa associació Magda Frigola es va endur el premi al tema “Vila Vella”. “El més petit de tots” va recaure en Antoni Pagès de l’Associació Fotogràfica de Tona, mentre que el premi “Signes dels Temps” va ser per a la garrotxina Ester Ventí.

Premi premi tema “Signes dels Temps”, obra d’Ester Ventí.

Una de les novetats d’aquest any era el premi “Girona m’enamora”, una categoria especial per a participants residents a les comarques gironines. Premi que recollia Joan Masdéu, de Ripoll.

Primer Premi tema “Vila Vella” obra de Magda Frigola.

Un ral·li fet amb el cap i amb el cor
Una de les novetats d’aquest any van ser les polseres en suport de la investigació en esclerosi múltiple que els guanyadors rebien juntament amb els premis. La voluntat del Grup Fotogràfic Abadesses és donar suport a una causa solidària diferent en cada edició del ral·li. “Organitzar un concurs fotogràfic no costa gaire. Nosaltres aspirem a fer quelcom més gran, a fer alguna cosa amb caràcter i personalitat. Alguna cosa que transcendeixi més enllà de tres fotos més o menys boniques” sentencia Fajula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *